Cum scapam de burta?

Una din cele mai frecvente probleme din ziua de azi, o reprezintă burta sau mai tehnic vorbind, prezența țesutului adipos din jurul stomacului. Pe lângă faptul că este total inestetică, aceasta reprezintă și un indicator al diferitelor boli.
Trebuie știut încă de la început, faptul că este nevoie de mult mai mult, decât abdomene pentru a scăpa de burtă. Grăsimea începe să se acumuleze atunci când nivelul de cortizol din organism este crescut. Stresul este unul dintre principalii vinovați pentru nivelul ridicat de cortizol. Atunci când se intamplă acest lucru, cortizolul distruge masa musculară (tipul de țesut care arde caloriile mai eficient). Studiile arată că stresul cauzat de dietă poate crește și mai mult nivelul de cortizol, ceea ce nu va face nici o schimbare în regiunea abdominală chiar și cu restricțiile de calorii.

Deci, cum vei reuși să scapi de burtă?

1.  Odihnă!

Există o mulțime de studii ce arată o legătură directă dintre lipsa de odihnă și kilogramele în plus. Motivul este simplu, pierderea somnului poate modifica, producția de hormoni, care afectează nivelurile de cortizol, ce determină sensibilitatea la insulină, motive principale pentru ca acea grăsime nedorită de pe burtă să rămană pentru totdeauna! Noțiunea de bază de aproximativ 7 ore de somn pe noapte este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru corpul tău.

2. Explozia în exerciții

Poți face 1000 de abdomene pe zi, rezultatul va fi doar o întărire a mușchilor aflați sub stratul de grăsime; Excesul de țesut adipos din jurul stomacului este consumat doar atunci când executăm exerciții care angajează mai multe grupe musculare, și atunci cand sistemul cardiovascular lucrează, în intervale scurte și intense de timp.

box jump

3. Zahărul este dușmanul tău!

Ține minte, combaterea grăsimii de pe burtă reprezintă în proporție de 80% o dietă sănătoasă. Reducerea de calorii prin consumul de proteine, legume, cereale integrale și înlocuirea gustărilor pline de zahăr cu cele bune este un pas absolut necesar în războiul început!

Nu există un drum scurt, sau procedee minune prin care o să scăpați de burtă. Pentru a avea abdomenul plat, trebuie să fiți disciplinați în bucătărie și în viața de zi cu zi, iar atunci când vă antrenați, să dați totul din voi!

Vă recomandăm un exerciciu extrem de dinamic și benefic; vă va ajuta în procesul de schimbare.

toes to bar workout

Train insane or remain the same!

2020-09-08T08:32:25+02:00

2 Comments

  1. Antoniu December 8, 2016 at 10:01 am - Reply

    Îmi plac ideile tale! Nu m-am gândit la odihnă ca la un mod de a scăpa de burtă, dar are sens ceea ce zici!

    Continuă cu articole de calitate:)

    Distracție și spor(t) în tot ce faci:)

  2. […] fel este și răspunsul la întrebarea „Cum pot să scap de burtă?”. Un stil de viață neglijent duce la apariția acelui țesut adipos din jurul stomacului, ce […]

Leave A Comment