Program Calisthenics cu Andrei – Ziua 1 (VIDEO)

De săptămâna aceasta, în cadrul siteului nostru, veți găsi un program de tip Calisthenics gândit și explicat de Dragos Andrei.

Cine este Andrei?

Ca și studii, este absolvent al Facultatății de Educație Fizică și Sport; În plus el este și  Atestat Instructor Sportiv prin Cursul de Evaluare posturală, fascială și funcțională în statică și dinamică. El are o experiență de 3 ani în cadrul sălii Crossfit Groove (antrenamente specifice de CrossFit, gimnastică, haltere, fitness).

În plus, este sportiv în cadrul clubului Ulise Focșani Sportiv al lotului Național de Culturism și Fitness

Titluri:

  • Campionatul National zonal 2017- locul 3
  • Men’s Physique jr Campionatul National 2017- locul 1
  • Campion Național – Men’s Physique
  • Campionatul Mondial de Culturism si Fitness 2017- semifinalist top 10
  • Campionatul National zonal 2018- locul 1
  • Bodybuilding Classic Open Campionatul European de Culturism si Fitness 2018- semifinalist top 10
  • Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness 2018-locul 1
  • Campion Balcanic jr si Campion Absolut-Open categoria Men’s Physique
  • Momentan este în pregătire pentru campionatul national 2018-Octombrie (Sibiu) și Cupa mondiala 2018-Noiembrie (Cluj)

Poate ai mai auzit de acest termen, prin sala de antrenament, sau poate chiar pe internet – în caz că nu știi ce înseamnă, nu te speria de denumirea complicată: Calisthenics este doar o altă denumire a exercițiilor cu greutatea corporală (bodyweight).

Acest program de antrenament pe care o să ți-l prezentăm începând de azi, poate fi folosit de sine stătător sau combinat cu orice rutină de bodybuilding, antrenament de fitness, rutină de forță și asa mai departe. Are beneficii nenumărate și poate fi scalat foarte ușor funcție de nivelul fiecăruia, astfel încât să devina și o rutină de calistehnics pentru începători.

Antrenament Calisthenics – ziua 1

Calisthenics program

Pentru antrenamentul de azi, Luni, am pregătit 4 runde, fără pauză între ele. Acest antrenament este unul de tip “upper body calisthenics program” – Antrenament ce îți va solicita partea superioară a corpului.

Primul exercițiu, urcări pe frânghie, se poate executa cu sau fără ajutorul picioarelor. Dacă nu poți să te ridici pe frânghie, atunci există metode scalate pentru fiecare nivel. De obicei se recomandă ridicarea cât mai strictă de la sol (din întins în picioare) cu ajutorul frânghiei.

Tracțiunile (Pull ups și Chin ups, close grip Pull-ups) se vor executa cât mai strict posibil, iar dacă nu reușești să legi 10, atunci avem un ARTICOL care te va ajuta să scalezi acest procedeu (cu ajutorul benzilor elastice).

Spor la antrenament!

Program conceput de Andrei Dragos, filmat la Crossfit Groove

2018-09-17T09:33:19+00:00

Leave A Comment