Saritul corzii: beneficii si tipuri de antrenament

Când a fost ultima oara când ai sărit coarda? Aceasta este ieftină ușor de transportat și arde mai multe calorii decât ai crede! 

De ce ne plac săriturile de coardă? Este foarte simplu, acestea îmbunătățesc coordonarea, sistemul respirator, sistemul cardiovascular, ne fac mai agili, ne îmbunătățesc viteza de execuție și explozie.

Beneficiile majore pe care le ai dacă sari coarda

  • Brațe și picioare mai puternice

Exercițiul lucrează în mod special tricepsul, bicepsul și deltoidul. Poți crește complexitatea (sărituri duble, triple) sau greutatea corzii și, astfel, brațul va lucra mai mult.

Acest exercițiu îți oferă o întărire a mușchilor de la picioare prin simplul fapt că pentru a sări coarda trebuie să ne propulsăm în aer, deci să împingem în pământ cu vârfurile.

again-faster-jump-rope

  • Ajută la slăbire

It strengthens the upper and lower body and burns a lot of calories in a short time.

  • Sănătate pentru inimă și plămâni

Pentru a crea energie, corpul nostru are nevoie de oxigen pentru a forma un proces numit respirație aerobă. Când sari coarda sau faci alte exerciții aerobice în mod regulat, sistemul cariovascular și pulmonar are de câștigat.

Recomandăm acest exercițiu atât la încălzire, cât și într-un antrenament de tip circuit:

Exemple de exerciții :

  • La încălzire putem să exersăm săriturile cu coarda timp de 2-3 minute (atât duble cât și simple);
  • Într-un exercițiu de tip circuit le putem folosi astfel. Săriturile de coardă pot fi simple sau duble funcție de nivelul vostru de pregătire.

saritul corzii

Spor la antrenament!

2020-09-08T08:32:27+02:00

Leave A Comment